KraussMaffei predstavlja novo serijo strojev GX

Družba KraussMaffei je javnosti predstavila novo serijo strojev GX z zapiralnimi silami od 400 do 650 ton. Stroji so na voljo v različnih velikostih in z različno opremo, zato je njihova uporaba vsestranska. Pozornost obiskovalcev so pritegnile predvsem modularne avtomatizirane celice z linearnimi in industrijskimi roboti različnih konfiguracij.

Hidromehanska zapiralna enota postavlja nove standarde kakovosti in učinkovitosti, kar velja tudi za dvoploščno tehnologijo.

Domiselno vodilo GuideX omogoča ravno pravšnjo absorpcijo sil, zaradi česar se življenjska doba orodij podaljšuje. Vodilo ni samo zanimivo na pogled, temveč s svojo stabilno zasnovo zagotavlja odlično paralelno gibanje plošč ter gladke in energijsko varčne pomike. Inovativni zaskočni mehanizem GearX se aktivira zelo hitro in omogoča hitre gibe.

Na sliki: Vodilo GuideX
Na sliki: Zaskočni mehanizem GearX



Veliko pozornosti so namenili hitremu dostopu do zapiralne enote, izmetalnega dela, šobe, stikal in črpalke, zaradi česar sta vzdrževanje in zagon stroja časovno izjemno učinkovita.

Preverjeni polžni sistem, ki omogoča uporabo v različnih aplikacijah, je ohranjen tudi v novi seriji GX. Standardna plastificirna enota zagotavlja optimalno kakovost taljenja in visoko učinkovitost. Kupcem so na voljo tudi rešitve, prilagojene različnim plastičnim materialom.

Nova serija strojev je opremljena še z novo, izjemno intuitivno krmilno enoto MC 6. Krmilni sistem ima vgrajen t. i. ekogumb, ob pritisku katerega začne stroj delovati v najvarčnejšem načinu. Nova tehnologija SplitScreen prikaže vse pomembne proizvodne procese naenkrat, medtem ko orodje ProcessDesigner omogoča pregled nad procesi in njihovo prilagajanje glede na trenutne potrebe. Da bi prišli do želenega ukaza, nista nikoli potrebna več kot dva klika.

Modularna zasnova strojev omogoča prilagajanje različnim zahtevam. Osrednji del stroja je vedno na enaki višini, zaradi česar je sistem združljiv z različnimi kombinacijami zapiralnih in brizgalnih enot. Pogonski sistem je opremljen z najnovejšo generacijo črpalk s spremenljivo iztisnino, ki povečujejo učinkovitost in zmanjšujejo stroške. Paralelni gibi izmetača in sistemov za odpiranje stranskih jeder v orodju povečujejo produktivnost. Nove hidravlične komponente najvišje kakovosti zagotavljajo dolgo življenjsko dobo ter doseganje najvišjih in najsodobnejših standardov energijske učinkovitosti. Glede na aplikacijo in proizvodni cikel lahko stroji delujejo v različnih zmogljivostnih razredih PowerPack.

Na voljo je tudi tehnologija Blue Power Servo Drive, kjer je poraba energije še dodatno optimizirana (prihranek od 10- do 30-odstoten; v primerjavi s klasičnimi hidravličnimi stroji na trgu je možen prihranek tudi do 50 odstotkov).

Stroji so opremljeni z linearnimi roboti LRX, ki so primerni za enostavno odstranjevanje kosov. Industrijski robot IR je med snemanjem iz orodja ter drugimi proizvodnimi in montažnimi koraki zelo fleksibilen.

Prava dodana vrednost za uporabnika pa je krmilni sistem MC 6, s katerim lahko upravljamo stroj in avtomatizirane sisteme. Krmilnik omogoča programiranje s programom za pomoč WizardX. Zaradi interaktivne komunikacije med uporabnikom in krmilnim sistemom je ročno programiranje povsem odveč, potencialne napake v programiranju pa skoraj nemogoče.

Oktobra 2011 so prvi stroj GX 550-4300 dostavili podjetju WAFA Kunststofftechnik GmbH, kjer so postavili visoke zahteve glede proizvodnih procesov in komponent, zato so bili izbrani za preizkus stroja. V podjetju so bili navdušeni nad izjemno natančnostjo, hitrostjo, modularnostjo in uporabnostjo stroja.

Vir: IRT3000 (www.irt3000.si)



Please publish modules in offcanvas position.