Vrhunska strojna oprema za predelavo plastike, obdelavo kovin in avtomatizacijo proizvodnje
Vrhunska strojna oprema za predelavo plastike, obdelavo kovin in avtomatizacijo proizvodnje
  • Stroji in oprema za predelavo umetnih mas

    Zastopamo in prodajamo opremo proizvajalcev, ki so v svetovnem vrhu tehnologije za predelavo umetnih mas.

  • Stroji in oprema za obdelavo kovin

    Zastopamo ugledne nemške proizvajalce strojne opreme za obdelavo kovin, ki so na svojih področjih vodilni na svetu.

  • Profesionalne storitve

    Nudimo svetovanje, servisiranje, izvedbo zagonov, predelav in avtomatizacij, šolanje in ostale storitve. Na vrhunski ravni od prve do zadnje.

KMS, d.o.o.
T: 04/25 16 150 | F: 04/25 16 155
Poslovna cona A 34, 4208 Šenčur
www.kms.si

Stroji za brizganje plastike KRAUSS MAFFEI

Nemško podjetje KRAUSS MAFFEI GmbH s sedežem v Muenchnu spada v sam vrh proizvodnje strojev za brizganje, ekstruzijo in reakcijsko tehniko.

STROJI ZA BRIZGANJE PLASTIKE

Največji del proizvodnje v Krauss Maffei predstavljajo stroji za brizganje plastike. Štiri glavne skupine – serije PX, CX, GX in MX – pokrivajo območja, ki omogočajo proizvodnjo praktično vsakega izdelka, od standardnega do izdelka s posebnimi zahtevami. Zelo pomemben delež ima Krauss Maffei pri proizvodnji velikih strojev in pri proizvodnji strojev za avtomobilsko industrijo.

Serija PX

V seriji PX so električni stroji za brizganje plastike z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami do 2000 kN. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in čistost proizvodnje ter izjemna kakovost natančno izdelanih kosov.

Princip obratovanja: Nova serija električnih strojev je zasnovana modularno in omogoča številne kombinacije, ki zadovoljijo še tako zahtevne kupce. Povsem na novo razvita zapiralna enota s 5-točkovnim kolenastim zapiranjem omogoča hitro in natančno zapiranje, povečano togost, prilagodljivost, dinamičnost ter ekonomičnost. Na novo razvita električna brizgalna enota omogoča izdelavo izdelkov širokega spektra, opcijsko pa je možno izbrati tako geometrijo, kvaliteto kot tudi dolžino polža, izbirati pa je možno tudi med tremi osnovnimi različnimi brizgalnimi hitrostmi.

Tehnologija: Navdušujoča značilnost serije PX so natančno izdelani zahtevni izdelki, saj so z pomočjo krmilnika MC6 ter servoelektričnih pogonov nadzorovani vsi gibi do željene nastavljive pozicije. Velika dinamičnost ter energetska maximalna izkoriščenost so del serijske opreme.

Več o brizgalnih strojih serije PX ...

Preberite članek o seriji PX, objavljen v strokovni reviji IRT 3000 (250 kB)

Serija CX

Serija CX je najpomembnejša v proizvodnem programu strojev za brizganje plastike Krauss Maffei. V tej seriji so stroji z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in rentabilnosti ter izjemna kakovost kosov.

Več o brizgalnih strojih serije CX ...

Serija GX

Stroji serije GX so tržna uspešnica med brizgalnimi stroji velikosti med 4000 in 9000 kN zapiralne sile. So kompaktni in učinkoviti, posebnosti zapiralne enote z hitrim zaklepanjem vodil omogoča hitre čase ciklov in visoko produktivnost.

Tehnologija: Stroji za brizganje plastike serije GX so nov pristop in dimenzija injecijskega brizganja. Srce serije GX je dvoploščni zapiralni sistem z hitrim zaklepanjem vodil.

Zapiralna enota: Togost stroja je dosežena preko močnih vpenjalnih plošč. Pomična plošča je zasnovana kot kockasta struktura, ojačana s kompaktnimi rebri, kar preprečuje zvijanje plošče. Prostorna razdalja med podpornimi elementi omogoča, da tudi največja orodja ostajajo absolutno vzporedna med odpiranjem in zapiranjem. Sistem simultanega hidravljičnega zapahovanja in sproščanje vseh 4 vodil naenkrat zagotavlja najkrajši čas suhega teka.

Več o brizgalnih strojih serije GX ...

Serija MX

Stroji MX zasedajo zelo velik delež med prodanimi velikimi brizgalnimi stroji. Na voljo so z zapiralno silo od 8000 do 42.000 kN. Kljub visoki zapiralni sili so kompaktni in učinkoviti, s hitrimi cikli in so visoko produktivni.

Več o brizgalnih strojih serije MX ...

--------------------

Pot k proizvodnji brez emisij – prihranek z inovativno strojno tehniko in postopki
Stroji KraussMaffei na sejmu PLAGKEM 2013
Hišni sejem KRAUSSMAFFEI 2011
Rešitve za učinkovito proizvodnjo brizganja
Za več informacij stopite v stik s podjetjem KMS

Natisnjeno s spletne strani kms.si
http://www.kms.si/sl