Serija PX - stroji za brizganje plastike KraussMaffei

V seriji PX so električni stroji za brizganje plastike z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami do 2000 kN. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in čistost proizvodnje ter izjemna kakovost natančno izdelanih kosov.

Princip obratovanja

Nova serija električnih strojev je zasnovana modularno in omogoča številne kombinacije, ki zadovoljijo še tako zahtevne kupce. Povsem na novo razvita zapiralna enota s 5-točkovnim kolenastim zapiranjem omogoča hitro in natančno zapiranje, povečano togost, prilagodljivost, dinamičnost ter ekonomičnost. Na novo razvita električna brizgalna enota omogoča izdelavo izdelkov širokega spektra, opcijsko pa je možno izbrati tako geometrijo, kvaliteto kot tudi dolžino polža, izbirati pa je možno tudi med tremi osnovnimi različnimi brizgalnimi hitrostmi.

  • Polž na električen pogon
  • Plastificiranje pri visokih temperaturah (tudi do 450 °C)
  • Brizgalni tlak do 2.500 bar
  • Vzporedno delovanje izmetača/stranskega jedra
  • Tehnološki paketi za obdelavo posebnih materialov
  • Krmiljenje toplih šob in kaskadno krmiljenje
  • Razširitve za nadzor tehnološke priprave proizvodnje
  • Opcije za krmiljenje proizvodnje in povezovanje v internet


Tehnologija

Navdušujoča značilnost serije PX so natančno izdelani zahtevni izdelki, saj so z pomočjo krmilnika MC6 ter servoelektričnih pogonov nadzorovani vsi gibi do željene nastavljive pozicije. Velika dinamičnost ter energetska maximalna izkoriščenost so del serijske opreme.

Zapiralna enota

Zapiralna enota z 5-točkovnim kolenastim odpiranjem/zapiranjem omogoča poleg zapiralne sile tudi večji razpon med vodili ter večje pomike pri odpiranju in izmetavanju, pri vseskupaj manjši tlorisni površini stroja. Pri enaki zapiralni sili imamo možnost izbrati med osnovno ali razširjeno verzijo, katera omogoča več prostora med vodili. Omogočeni so tudi daljši gibi servohidravličnem ali elektično gnanem izmetaču. Izredna dostopnost območja zapiranja omogoča enostavno integracijo avtomatiziranih rešitev.

Tehnologija brizganja

Serija PX ima brizgalno enoto in optimalnega polža za vsako tehnološko nalogo. Plastificirni polž mora ustrezati strogim zahtevam. Vzdržati mora nenehna povečevanja plastifikacijskih stopenj, ohranjati nizko tališče, izboljšati mešalne in homogenizacijske stopnje ter podpirati nove zahtevne obdelovalne procese. Krauss Maffei poleg standardnih polžev ponuja tudi v seriji PX mešalne in visokozmogljive polže (HPS in HPS-M). Prav tako so na voljo tudi posebni polži in rešitve za plastificiranje v posebnih aplikacijah, kot je obdelava daljših, s steklenimi vlakni ojačanih ali prozornih polimerov. Serija PX ima zelo zmogljivo, natančno in odporno brizgalno enoto, ki ne obremenjuje materiala, gnana z servomotorji pa omogoča veliko natančnost tako pri doziranju kot tudi pri brizganju.

Servohidravlični pogon

Električna brizgalka serije PX uporablja servohidravlični pogon za pomik brizgalne enote ter v osnovni izvedbi izmetalni sistem. Le tega je možno opcijsko naročiti tudi na električni pogon. Poleg tega pa je servohidravlika neobhodno potrebna pri stranskih jedrih orodja ali zapornih šobah oz. kaskadnem brizganju. Vse te opcije so lahko vgrajene v stroj in ne potrebujejo dodanega prostora, omogočena pa je tudi ob kasnejših zahtevah nadgradnja ter povezljivost z osnovnim krmilnikom MC6.

Krmilni sistem

Serija PX je opremljena s krmilnikom zadnje generacije MC6, ki skupaj s 24-palčnim barvnim zaslonom na dotik nudi takojšen pregled podatkov procesa ali enostaven način upravljanja začetnih nastavitev pri nastavljanju novega orodja/izdelka na stroj. Novi krmilnik MC6 je uporabniku prijazen in pregleden, zato posameznih ukazov ni težko najti, omogoča delitev zaslona, na katerem imamo lahko odprtih tudi več funkcij hkrati.

Prednosti za kupca

Serija PX ima naslednje odlike:

  • Nova serija električnih injekcijsko brizgalnih strojev Krauss Maffei ne zavzame veliko prostora, natančno izdelani kosi z natačno vodeno zapiralno ter brizgalno enoto podaljšujejo življenjsko dobo orodja. Kvalitetni izdelki pa prinašajo zaupanje kupčevega naročnika.

  • Novo optimizirano ohišje zagotavlja odlično dostopnost in olajša odpravljanje napak. Krajši prilagoditveni in nastavitveni časi ter večjo razpoložljivost strojev. Hitro in enostavno servisiranje in vzdrževanje. Večje dimenzije (opcija) omogočajo uporabo težjih orodij, plošč večjih dimenzij in višje odpiralne gibe. Možna uporaba nivojskih in večgnezdnih orodij ter bolj kompleksnih tehnoloških rešitev.

  • Enote za plastificiranje z izredno dolgo življenjsko dobo zagotavljajo optimalne talilne karakteristike in stabilnost procesov ter povečujejo proizvodne zmogljivosti. Standardna enota za plastificiranje je primerna za uporabo v številnih aplikacijah. Obraba je zmanjšana na minimum. Natančnost doziranja kot tudi brizganja pa sta posebna odlika električnih strojev.

  • Po zaslugi modularne strojne zasnove nudi serija PX širok izbor različnih kombinacij za izpolnjevanje raznovrstnih proizvodnih zahtev v avtomobilski, prehrambeni industriji kot tudi v industriji pakiranja.

  • Mikroprocesorski krmilnik MC6 zagotavlja enostavno in zanesljivo obratovanje stroja, beleženje vseh možnih izmerljivih podatkov ter povezljivost (intranet, internet, Industija 4.0).

  • Zasnova serije PX strojev omogoča enostavno integracijo katerekoli avtomatizirane rešitve v proizvodni proces.




Please publish modules in offcanvas position.