Serija CX - stroji za brizganje plastike KRAUSS MAFFEI

V seriji CX so stroji za brizganje plastike z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in rentabilnosti ter izjemna kakovost izdelanih kosov. Stroji serije CX so na voljo z zapiralnimi silami od 350 do 4200 kN.

Princip obratovanja
Izjemno uspešna serija CX je plod nenehnega razvoja inovativne dvoploščne tehnologije, ki so jo kot prvi uvedli pri Krauss Maffeiju. Serija je zasnovana modularno in omogoča številne kombinacije. Kupci lahko iz Krauss Maffeijeve ponudbe izberejo strojno rešitev, ki bo zadostila vsem njihovih specifičnim proizvodnim potrebam. Iz več kot 100 možnih kombinacij zapiralnih in brizgalnih enot lahko sestavijo stroj po svoji meri. Poleg tega Krauss-Maffei ponuja širok izbor funkcij s številnimi dodatnimi možnostmi, ki jih je mogoče enostavno naknadno prilagoditi željam kupca:

  • Specifični brizgalni tlak do 3000 bar
  • Plastificiranje pri visokih temperaturah do 450 °C
  • Visoka hitrost polža (hidravličen)
  • Polž na električen pogon
  • Vzporedno delovanje izmetača/stranskega jedra
  • Tlačna posoda za večje hitrosti brizganja
  • Tehnološki paketi za obdelavo duroplastov, poliestrov in silikona
  • Krmiljenje toplih šob in kaskadno krmiljenje
  • Razširitve za nadzor tehnološke priprave proizvodnje
  • Opcije za krmiljenje proizvodnje in povezovanje v internet


Tehnologija
Navdušujoča značilnost serije CX so štirje zapiralni cilindri, ki delujejo povsem simetrično za enakomerno porazdelitev zapiralne sile. Popolnoma hidravličen zapiralni sistem z integriranimi pogonskimi cilindri je odgovoren za hitre in dinamične odpiralne ter zapiralne gibe.

Dvoploščna zapiralna enota
Dvoploščna zapiralna enota Krauss Maffei je kompaktna, hitra in nezahtevna za vzdrževanje, odlikuje jo odlična vzporednost plošč, življenjska doba orodja je daljša. Poleg tega je v območju izmetačev veliko prostora. Prosti zapiralni sistem za gibljivo ploščo omogoča lažji dostop do izmetačev med nameščanjem in uravnavanjem orodja. Dvoploščna zapiralna enota je kot nalašč za izvajanje posebnih proizvodnih procesov ali izpolnjevanje posebnih zahtev. Izredna dostopnost območja zapiranja omogoča enostavno integracijo avtomatiziranih rešitev.

Tehnologija brizganja
Serija CX ima pravo brizgalno enoto in optimalnega polža za vsako proizvodno nalogo. Plastificirni polž mora ustrezati strogim zahtevam. Vzdržati mora nenehna povečevanja plastifikacijskih stopenj, ohranjati nizko tališče, izboljšati mešalne in homogenizacijske stopnje ter podpirati nove zahtevne obdelovalne procese. Krauss Maffei poleg standardnih polžev ponuja tudi mešalne in visokozmogljive polže (HPS-UN in HPS AT). Prav tako so na voljo tudi posebni polži in rešitve za plastificiranje v posebnih aplikacijah, kot je obdelava daljših, s steklenimi vlakni ojačanih ali prozornih polimerov. Serija CX ima zelo zmogljivo in odporno brizgalno enoto, ki ne obremenjuje materiala.

Hidravlika
Serija CX ima natančen, fleksibilen in modularen hidravličen sistem. Odlikujejo ga ekonomičnost pogona črpalke, hitra odzivnost in zanesljivost krmilnih ventilov. Hidravlične komponente so v centralni krmilni sistem stroja povezane prek najsodobnejših vodil. Učinkovita, hitra in zanesljiva obdelava podatkov zagotavlja optimalno uporabnost stroja in kakovost izdelkov. Za večjo storilnost je mogoče hidravlični sistem nadgraditi z zbiralniki in dodatnimi črpalkami. Hidravlično olje ima daljšo življenjsko dobo po zaslugi novega oljnega filtra za primarni in sekundarni tok. Ponudbo zaokrožijo hibridni pogoni, kamor spadajo polž na električni pogon, električna brizgalna enota in električen izmetač.

Krmilni sistem
V vse stroje serije CX je vgrajen krmilni sistem z mikroprocesorskim krmilnim sistemom MC5. Je enostaven za uporabo in varuje pred napakami vhodov. Ima intuitiven in pregleden prikazovalnik s poudarjenimi pomembnimi informacijami. Vsi ključni krmilni parametri so lahko dostopni, dodeljeni svojim funkcijam in kot taki dopuščajo podroben nadzor nad procesi tudi pri kompleksnih obratovalnih sekvencah.

Prednosti za kupca

Serija CX ima naslednje odlike:

  • Kompaktna dvoploščna zapiralna enota Krauss Maffei ne zavzame veliko prostora in podaljšuje življenjsko dobo orodja. Večja proizvodnja dobrih kosov pri višji kakovosti.

  • Novo optimizirano ohišje zagotavlja odlično dostopnost in olajša odpravljanje napak. Krajši prilagoditveni in nastavitveni časi ter večja razpoložljivost strojev. Hitro in enostavno servisiranje in vzdrževanje. Večje dimenzije (opcija) omogočajo uporabo težjih orodij, plošč večjih dimenzij in višje odpiralne gibe. Možna uporaba nivojskih in večgnezdnih orodij ter bolj kompleksnih tehnoloških rešitev.

  • Enote za plastificiranje z izredno dolgo življenjsko dobo zagotavljajo optimalne talilne karakteristike in stabilnost procesov ter povečujejo proizvodne zmogljivosti. Standardna enota za plastificiranje je primerna za uporabo v številnih aplikacijah. Obraba je zmanjšana na minimum.

  • Izpopolnjeni hidravlični in električni sistemi porabijo manj električne energije in hladne vode. Povprečna poraba električne energije predstavlja samo 25 odstotkov instalirane moči. Oljna kad, vgrajena v podnožje stroja, je okolju prijazna, saj olje ne more iztekati. Zanesljiv hidravličen sistem s kontrolo natančnosti zagotavlja stalen nadzor nad procesom in visoko razpoložljivost stroja.

  • Po zaslugi modularne strojne zasnove nudi serija CX širok izbor različnih kombinacij za izpolnjevanje raznovrstnih proizvodnih zahtev.

  • Mikroprocesorski krmilnik MC5 zagotavlja enostavno in zanesljivo obratovanje stroja.

  • Zasnova serije CX omogoča enostavno integracijo katerekoli avtomatizirane rešitve v proizvodni proces.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703