Motan Colortronic na sejmu K 2013

Naprave, sistemi in servis za celostno obvladovanje procesov

K 2013, Düsseldorf, 16. do 23.10.2013: Motan-Colortronic predstavlja SERVIS kot osrednjo točko svoje predstavitve na sejmu K 2013 v hali 9, na razstavnem prostoru B 24. V "Lounge" področju Mo’s corner boste lahko z našimi tehniki razpravljali o vaših temah in vprašanjih glede periferne opreme. Eksponati so bili določeni glede na specifične zahteve aplikacij, ki odražajo zavezanost Motan-Colortronica celostnemu obvladovanju procesov. Prav to omogoča Motan-Colortronicu, da uporabnikom ponuja proizvode in sistemske rešitve z mislijo na strankino aplikacijo, npr. v proizvodnji za medicino in farmacijo in v ekstruziji, brizganju in pihanju umetnih mas. Nova serija malih sušilcev na suh komprimiran zrak s prostornino 0,75 / 1,5 / 3 und 5 je eden od vrhuncev predstavitve.

ULTRABLEND – zasnovan za izdelke v medicini, farmaciji in drugo proizvodnjo v čistih prostorih
Medicinska tehnologija mora biti v skladu z ostrimi zahtevami in standardi – skladnost z FDA smernicami, GMP ..., kar zahteva proizvodnjo v čistih sobah. To še posebej velja za plastične proizvode, to je medicinske izdelke, ki se uporabljajo znotraj človeškega telesa. Zahteve, katerim so podvrženi stroji za predelavo plastičnih mas, so temu ustrezno ostri, kar velja tudi za opremo za ravnanje z materialom. ULTRABLEND - šaržni gravimtrični dozirno–mešalni sistem je idealen za proizvodnjo, kjer so ostre zahteve glede čistoče prostora, natančnega in ponovljivega doziranja ter mešanja.

Zahvaljujoč IntelliBlend tehnologiji zagotavlja ta sistem, ki je izdelan brez uporabe silikona, visoko natančnost in stalnost doziranja. Sistem je poleg tega opremljen z brezfiltrskim transportom materiala. Motan-Colortronic daje velik poudarek proizvodnji komponent iz elektro poliranega nerjavnega jekla za delovanje v higienično čistem delovnem okolju.

LUXOR CA S – sušilni sistem za majhne in mikro izdelke
Serija sušilnih naprav LUXOR CA S z 0,75/1,5/3 in 5-imi litri prostornine je še posebej primerna za proizvodnjo majhnih in mikro delov iz plastičnih mas. Zaradi svoje lahke in kompaktne konstrukcije se lahko namestijo neposredno na predelovalni stroj, kar je še posebej pomembno pri omejitvah s prostorom. LUXOR CA S sušilne naprave uporabljajo komprimiran zark, ki v sušilcu ekspandira na tlak okolice. To proizvaja suh zrak z nizko točko rosišča, ki se potem segreje na potrebno temperaturo in uporabi za sušenje granulatov. Pri tem procesu ne potrebujemo sušilnega sredstva. Da bi onemogočili pregrevanje materiala pri premajhnem pretoku suhega zraka so vsi modeli opremljeni s termostatom in tlačnim varnostnim stikalom.

Enostavno omreženje – krmiljenje GRAVInet GP light za gravimetrične aplikacije
Krmiljenje GRAVInet GP je dobilo manjšega, a visoko zmogljivega brata GRAVInet GP Light. GRAVInet GP Light je kompakten kontrolni sistem, ki omogoča krmiljenje do dveh dozirnih modulov. Zasnovan je bil na modularen način (logika, HMI, vmesniki ...). Že poznan in preizkušen uporabniški vmesnik je bil obdržan in za GRAVInet GP Light opremljen z 12,1 colskim zaslonom na dotik. Povezava za GRAVInet GP Light poteka preko etherneta. GRAVInet GP Light je tako polnopraven član Motan CONTROLnet družine krmiljenj.


SPECTROCOLOR G odslej tudi za proizvodnjo vlaken

Zahtevni procesi doziranja na enopolžnih in protismernih dvopolžnih ekstrudorjih se lahko izvedejo z dozirno – mešalno postajo SPECTROCOLOR G z novim gravimetričnim ("loss in weight" princip) zbiralnim lijakom. Glavna uporaba je v proizvodnji vlaken. Da bi preprečili razmešanje mešanice materialov v zbiralnem lijaku, se zahteva minimalen nivo nad vstopom v ekstruder. Nova verzija HT (high temperature) je bila zasnovana za temperature do 180°C. S tem je omogočena proizvodnja PA, PET/PBT in ostalih visokotemperaturnih vlaken. Natančnost recepture in konsistenca sta ključna faktorja pri kakovosti in dobičkonosnosti izdelka. Največja konstantnost mešanja je dosežena z Motan-Colortronic gravimetričnim mešalnim principom. Zanesljivo polnjenje materiala v zalogovnik za tehtanje je zagotovljeno s transporterjem granulata s pnevmatično izpustno loputo ali z zalogovniki materiala z dvojnim drsnim ventilom. Tako je pokrit cel spekter ekstruzijskih procesov (proizvodnja cevi, gibljivih cevi, profilov, folij, plošč, vlaken in trakov), vključno s kompaundiranjem. Gravimetrična dozirno – mešalna naprava SPECTROCOLOR G lahko sinhrono dozira in meša do 6 komponent s kapaciteto od 0,2 do 1.200 kg/uro.

Vstopite! METROLINK krmiljenje od sedaj avtonomno
METROLINK avtomatični sistem za določitev razvoda materialov v centralnih transportnih sistemih ima svoj avtonomen krmilni sistem, ki je izdelan na osnovi dobro poznanega in preizkušenega METROnet MK kontrolnega sistema in se ga lahko uporablja samostojno za oddaljeno krmiljenje in avtomatično oskrbo z materiali. METROLINK je kompatibilen z vso opremo centralnih transportnih sistemov in se lahko vključi v mrežo z ostalimi krmilnimi sistemi. Upravljavec ima na voljo 5,7''barvni upravljalni panel na dotik.

Maksimalno 15 strojev se lahko poslužuje z do šestnajstimi različnimi materiali preko METROLINK avtomatske preklopne postaje. Več postaj lahko deluje skupaj. Uporabnike prepričajo prednosti takega sistema, kot so simultan transport različnih materialov, avtomatski preklop transportnih poti in varna zamenjava materialov brez mešanja.

Popolnoma obveščeni: Vizualizacija celotnih sistemov
Motan-Colortronic je razvil sistem za celotno vizualizacijo sistema za ravnanje z materialom. Avtoriziran upravljavec sistema spremlja vse funkcije in spreminja nastavitve sistema v realnem času, Tudi vsi podatki pomembni za proizvodnjo so dokumentirani, shranjeni in arhivirani. Sistem spremlja in prikazuje obvestila in alarme o delovanju sistema. Številni nivoji uporabnikov in dostopov onemogočajo nedovoljen vstop v sistem. Sestava sistema za vizualizacijo je zasnovana glede na zahteve stranke in uporabo v proizvodnji. To omogoča najvišjo raven učinkovitosti in varnosti upravljanja celotnega sistema.

Pozor! ATTN krmiljenje za LUXOR A sušilne sisteme
Za celotno serijo sušilnih sistemov LUXOR A je od sedaj je na voljo opcija ATTN, ki omogoča avtomatsko uravnavanje temperature in točke rosišča. ATTN sistem je bil posebej razvit za aplikacije, kjer mora sušenje materiala potekati znotraj ozkih toleranc točke rosišča. Točka rosišča suhega zraka je stalno regulirana in dokumentirana, da bi dosegli natančnost +/- 1°C. Pri tem je smiselna povezava s tehnologijo ETAplus, kjer je regulacija pretoka suhega zraka optimalno podprta s konstantno točko rosišča. Nevarnost presušenega plastičnega materiala zaradi prenizke točke rosišča je s tem močno omejena.

O skupini Motan-Colortronic
Skupina Motan-Colortronic s sedežem v Konstanzi ob Bodenskem jezeru v Nemčiji je bila ustanovljena leta 1947. Kot vodilni ponudnik vzdržljive in zanesljive opreme za upravljanje s tokom materiala v proizvodnji umetnih mas je skupina aktivna na področju brizganja, pihanja, ekstruzije, kompaundiranja, in-line sistemov in kemije. Širok spekter proizvodov zajema inovativne modularne rešitve skladiščenja, sušenja, kristalizacije, transporta, doziranja in mešanja za industrijo proizvodnje in predelave umetnih mas. Motan-Colortronic distribuira svoje proizvode in sistemske rešitve preko svojih regionalnih centrov. Trenutno je v skupini preko 500 zaposlenih, ki ustvarijo okoli 100 mio evrov letnega prometa. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami ponuja Motan-Colortronic svojim strankam tisto, kar resnično potrebujejo, tj. rešitve s pravo dodano vrednostjo.



Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703